21.10.2020. 11:00
0
U Parizu izbodene dvije muslimanke, napadačice vikale "prljavi Arapi"
Dvije muslimanke izbodene su pod Ajfelovim tornjem u Parizu. Francuska policija uhapsila je dvije osumnjičene napadačice, a mediji javljaju da se radilo o rasističkom napadu jer su napadačice navodno vikale "prljavi Arapi".

Pariško tužiteljstvo opisalo je dvije osumnjičene, koje su u pritvoru pod optužbama za pokušaj ubojstva, kao "bjelkinje evropskog izgleda", prenosi Index.hr. 

Napad se dogodio nakon što su tenzije u Francuskoj na visokom nivou zbog brutalnog ubistva učitelja Samuela Patja, kojem je 18-godišnji islamista odrubio glavu jer je Patj učenicima u sklopu predavanja o slobodi govora pokazao karikature poslanika Muhammeda.

Društvenim mrežama proširila se snimka na kojoj se čuje kako djevojka vrišti nakon napada pod Ajfelovim tornjem.

Žrtve napada identificirane su kao Francuskinje alžirskog porijekla, 49-godišnja Kenza i Amel, koja je dvije godine mlađa.

Kenza je ubodena šest puta te je završila u bolnici s probijenim plućnim krilom, a Amel je završila na operaciji zbog povreda ruku, potvrdio je izbor blizak istrazi.

Zanimljivo je da se napad dogodio u nedjelju navečer, dva dana nakon brutalnog smaknuća profesora, ali vlasti prvotno nisu objavile informacije o napadu.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.