18.11.2020. 14:40
0
Izrael izvršio zračne napade na iranske mete u Siriji
Izraelska vojska saopćila da je tokom noći izvršila zračne udare na iranske i sirijske vojne mete u Siriji, nakon što su pronađene eksplozivne naprave u dijelu Golanske visoravni koje okupira Izrael.

Sirijska državna novinska agencija navodi da se protuzračna odbrana zemlje "suočila sa izraelskom zračnom agresijom" i oborila je niz projektila.

Izvijestila je da su tri sirijska vojnika ubijena, a još jedan ranjen, prenio je BBC.

Ali posmatračka grupa izvijestila je da je poginulo 10 ljudi, uključujući pet Iranaca.

Izrael je posljednjih godina više puta pogađao iranske mete u Siriji i mete savezničkih militantnih grupa, ali rijetko bi javno preuzimao odgovornost.

Izrael bi kao razlog navodio da neće tolerisati iransko "nametanje" u Siriji.

U utorak su u blizini izraelske vojne pozicije na Golanskoj visoravni pronađene tri mine Claymore, rekao je novinarima izraelski vojni glasnogovornik potpukovnik Jonathan Conricus.

On je kazao da je mine postavio sirijski odred po naredbi iranskih snaga Quds, glavnog prekomorskog operativnog ogranka Revolucionarne garde.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.