23.11.2020. 15:37
0
Kina nakon lokalnih transmisija koronavirusa u tri grada uvela lockdowne
Kineske vlasti testirale su milione ljudi, uvele su lockdowne i zatvorile su škole nakon što su višestruki slučajevi lokalne transmisije koronavirusa otkriveni u tri grada širom zemlje u protekloj sedmici.

Dok temperature opadaju, te mjere uvedene su u gradovima Tianjinu, Šangaju i Manzhouliju, uprkos niskom broju novozaraženih u poređenju sa Sjedinjenim Državama i drugim zemljama koje se sada suočavaju s novim valom zaraze.

Brojni eksperti i vladini zvaničnici upozorili su da će šanse za širenje virusa biti veće tokom hladnijeg vremena. Nedavna izbijanja epidemije pokazala su da još postoji rizik od povratka virusa, uprkos tome što je najvećim dijelom bio pod kontrolom u Kini.

U ponedjeljak je Nacionalna zdravstvena komisija javila o dva slučaja lokalnih transmisija, čime je ukupan broj porastao na sedam od petka, prenosi AP.

Kina je zabilježila ukupno 86.442 zaraženih i  4.634 preminulih otkako je virus prvi put uočen u centralnom gradu Wuhanu krajem prošle godine.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.