28.11.2020. 9:36
0
Fauci: Vakcinišite se čak i ako ste imali koronavirus
Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Anthony Fauci savjetovao je Amerikancima koji su već imali koronavirus, ili pretpostavljaju da su ga imali, da se ipak vakcinišu čim vakcina bude dostupna.

Dugogodišnji direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti rekao je da nema razloga za vjerovanje da bi vakcina mogla naškoditi onima koji su već imali Covid-19. 

- Ne mislim da bi to trebao biti razlog za zabrinutost - rekao je Fauci, ohrabrujući Amerikance da se vakcinišu. 

Dva proizvođača, Pfizer i Moderna, završila su klinička ispitivanja i utvrdila da njihova vakcina ima učinkovitost veću od 90 posto. 

Pfizer je podnio zahtjev za registraciju svoje vakcine koji bi Uprava za hranu i lijekove (FDA) mogla odobriti već u prvoj polovini decembra.

- Konačna odluka će ovisiti o procjeni FDA ... ali mislim da je vrlo vjerojatno da neće biti ograničenja za vakcinisanje onih koji imaju dokaz da su već bili zaraženi - rekao je Fauči, prenosi dpa.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.