17.12.2020. 16:16
0
Putin optužio SAD za pokretanje nove utrke u naoružanju
Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je u četvrtak Sjedinjene Države za pokretanje nove utrke u naoružanju, rekavši da je Moskva prinuđena da razvije hipersonično oružje kao odgovor na američke aktivnosti.
Odgovarajući na pitanje o riziku nove utrke u naoružanju, Putin je izjavio na tradicionalnoj konferenciji za novinare krajem godine: "To se već desilo i to je očigledno“.

Putin je ranije tražio od Washingtona da pristane na jednogodišnje produženje sporazuma Novi START, posljednjeg preostalog sporazuma koji održava nuklearnu ravnotežu između dvije zemlje i koji ističe u februaru.

Kazao je kako vjeruje da je novoizabrani američki predsjednik Joe Biden otvoren za dijalog po tom pitanju, "ali nama je potrebna neka reakcija američkih partnera“.

Sporazum Novi START (Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja), potpisan u 2010., limitira broj strateških nuklearnih bojevih glava, projektila i bombardera koje Rusija i Sjedinjene Države mogu razmjestiti, prenosi Reuters.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.