11.1.2021. 21:38
0
Palestinsko ministarstvo zdravstva registrovalo rusku vakcinu Sputnik V
Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) objavio je registraciju ruske vakcine Sputnik V protiv koronavirusa od palestinskog ministarstva zdravstva, navodi fond u saopćenju objavljenom u ponedjeljak.

- Vakcina je registrovana za korištenje u vanrednim situacijama kroz procedure odobrenja bez dodatnih kliničkih proba na teritoriji države – navodi se u saopćenju.

Snabdijevanje Palestine vakcinom planirano je za prvi kvartal 2021., a prvi kontingent se očekuje u roku od mjesec dana, saopćio je fond.

Dostava  vakcina bit će organizirana putem međunarodnih partnera RDIF u  Indiji, Kini, Južnoj Koreji i drugim zemljama.

Sputnik V registrovan je ranije pod istom procedurom u Alžiru, Argentini, Boliviji i Srbiji, prenosi ruska novinska agencija TASS.


(FENA) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.