3.3.2021. 20:45
0
Deset raketa ispaljeno na međunarodnu zračnu bazu u Iraku
Trenutno ne možemo reći ko je odgovoran za napade i nemamo potpunu sliku o razmjerama štete - dodao je Kirby.
Deset raketa pogodilo je u srijedu u iračku zračnu bazu Ain al-Asad, koja je domaćin američkim, koalicijskim i iračkim snagama, saopćila je iračka vojska.

Nije bilo izvještaja o povredama među američkim uslužnim osobljem, ali američki civilni dobavljač umro je nakon što je pretrpio "srčanu epizodu" dok se skrivao od raketa, rekao je glasnogovornik Pentagona John Kirby.

- Trenutno ne možemo reći ko je odgovoran za napade i nemamo potpunu sliku o razmjerama štete - dodao je Kirby.

Nijedna grupa nije odmah preuzela odgovornost za napad.

Sjedinjene Države procjenjuju uticaj napada i vode istragu da bi utvrdili počinitelja, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

- Ako procijenimo da je daljnji odgovor opravdan, djelovat ćemo kada i kako odlučimo. Ono što nećemo učiniti je donijeti ishitrenu ili loše informisanu odluku koja će dovesti do dalje eskalacije ili koja će ići u korist našim protivnicima - rekla je na brifingu za novinare.

Prošlog četvrtka američke snage izvršile su zračne udare na objekte na graničnom kontrolnom punktu u Siriji koje su koristile miliantne grupe koje podržavaju Iran, uključujući Kata’ib Hezbollah i Kata’ib Sayyid al-Shuhada.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.