5.3.2021. 11:26
0
Irački hrišćani okupljaju se u Bagdadu uoči Papine posjete
Deseci hrišćana okupili su se u petak ujutro u Crkvi Djevice Marije u Bagdadu satima prije nego što bi papa Franjo trebao doputovati u Irak, u prvu papinsku posjetu ratom razorenoj zemlji.

Muškarci, žene i djeca okupili su se u crkvi u ranim jutarnjim satima. Mnogi od njih nisu nosili maske i sjeli su blizu jedni do drugih. Jedan čovjek nestrpljivo je tapkao stopalom dok je čekao da autobusom bude prebačen na aerodrom, izvještava AP.

Papina posjeta izazvala je uzbunu među ekspertima za javno zdravstvo, koji strahuju da će se velike mase neizbježno okupiti kako bi ljudi vidjeli Papu.

Irak se suočava s pogoršanom epidemijom koronavirusa potaknutom zaraznijom varijantom od one koja se pojavila u Velikoj Britaniji.

(FENA)

BagdadPapa
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.