10.3.2021. 11:24
0
Somalija: Jedna osoba ubijena u bombaškom napadu na tim za informisanje o COVID-19
Najmanje jedna osoba je ubijena, a tri su ranjene u eksploziji bombe čija je meta bio tim za informisanje o pandemiji COVID-19 u Mogadishu, glavnom gradu Somalije, objavili su lokalni mediji.

"Vozač je mrtav, a tri osobe su povrijeđene nakon što je terorista gađao automobil koji je prevozio članove tima za informisanje o COVID-19 u okrugu Kaaraan u Mogadishu", objavila je državna SNTV, prenosi Anadolu Agency (AA).

Abdifatah Hassan, policijski službenik u glavnom gradu, rekao je za AA da se radi o eksploziji nagazne mine i da je među ranjenim dvoje pripadnika obezbjeđenja koji prate tim za podizanje svijesti o pandemiji.

Nijedna grupa još nije preuzela odgovornost za napad. U utorak su kancelarije mirovne misije UN-a i Afričke unije u Mogadishu gađani minobacačkim granatama. Odgovornost za napad preuzeo je Al-Shabaab.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.