18.4.2021. 21:26
0
Fauci: Uskoro se nastavlja vakcinisanje Johnson & Johnson vakcinom u SAD
Vakcina Johnson & Johnson protiv covida-19, čije je korištenje u SAD-u suspendirano, trebalo bi se ponovno koristiti, možda uz “restrikcije”, a odluka bi trebala biti objavljena do petka, rekao je medicinski savjetnik Bijele kuće, Anthony Fauci.

“Mislim da stanka neće potrajati duže od petka. Vrlo vjerovatno ćemo imati odluku”, rekao je Fauci za ABC, govoreći o gtupi stručnjaka koji bi se uskoro trebali sastati kako bi razmotrili moguću povezanost te vakcine i stvaranja krvnih ugrušaka.

“Mislim da će se vakcinisanje nastaviti, možda uz restrikcije. Nisam siguran što će to biti, hoće li biti povezane s dobi ili spolom ili će jednostavno biti popraćeno s upozorenjem”, dodao je.
Washington je u utorak suspendirao korištenje te vakcine kako bi se provela istraga o šest žena u SAD-u koje su nakon vakcinisanja dobile teške krvne ugruške u kombinaciji s niskim brojem trombocita.

Stručnjaci su se prvi put sastali u srijedu kada su se suglasili da im treba više vremena da donesu odluku o korištenju cjepiva.

Fauci je naglasio da su krvni ugrušci jako rijeka pojava i objasnio da je vakcinisanje privremeno obustavljeno kako bi stručnjaci razmotrili situaciju i uvjerili se da imaju sve potrebne informacije.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.