6.5.2021. 8:53
0
Ruski "Mig 31" presreo američki izviđački avion
Ruski bombarder "MiG-31" presreo je američki izviđački avion "RC-135" iznad Čukotskog mora, saopšteno je iz ruskog Centra za upravljanje državnom odbranom.

U saopštenju se navodi da je "MiG-31", koji je dio jedinice Pacifičke flote za brzo reagovanje, poslat da identifikuje leteći objekt i spriječi narušavanje ruske granice.

Prema izvještaju Centra, ruski bombarder je letjelicu identifikovao kao strateški izviđački avion "RC-135" Ratne avijacije SAD i pratio ga iznad Čukotskog mora.

-Američki špijunski avion nije narušio rusku državnu granicu - ističe se u saopštenju.

Iz Centra dodaju da se ruski bombarder vratio na aerodrom nakon što se američka letjelica udaljila od državne granice Rusije, te da je let izvršen uz strogo poštovanje međunarodnih pravila korištenja zračnog prostora, javio je TASS

RusijaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.