19.5.2021. 22:07
0
Uprkos zahtjevu Bidena, Natanyahu nastavlja sa napadima na Gazu
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je „da je odlučan da nastavi svoju vojnu operaciju dok se njeni ciljevi ne ispune“, uprkos pozivima američkog predsjednika Joa Bidena na ublažavanje neprijateljstava u pojasu Gaze.

U saopćenju njegovog ureda u srijedu, Netanyahu navodi da on „izuzetno cijeni podršku američkog predsjednika“.

Biden je ranije pozvao na „“značajnu deeskalaciju“, do kraja dana, nakon deset dana žestokih borbi između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze, prenosi Associated Press.

Podsjećamo, američki predsjednik Joe Biden zatražio je od izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da odmah zaustavi sukob s Gazom, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

Četvrti telefonski razgovor dvojice čelnika u sedam dana uslijedio je nakon što je Netanyahu izjavio da ne može odrediti vremenski okvir za završetak sukoba koji traje više od sedam dana.
Biden je suočen sa sve većim pritiskom, čak i od kolega demokrata, da preuzme aktivniju i više javnu ulogu u nastojanjima da se dogovori prekid vatre.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.