4.8.2021. 16:28
0
Presretnute brodice u Lamancheu koje su prevozile 281 migranta u Britaniju
Brodice koje su prevozile 281 osobu presretnute su dok su pokušale da pređu kanal Lamanche u utorak.

Zvaničnici graničarskih snaga zaustavili su nekoliko brodica, dok su francuske vlasti presrele još jedan ilegalni prelazak novih 20 migranata.

Do sada se u ovoj godini više od 9.700 ljudi domoglo britanskih obala u trošnim brodicama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da su ti prelasci „opasni“ i da će oni bez zakonskog prava da ostanu u Britaniji biti vraćeni u matične zemlje.

Dan O'Mahoney, zapovjednik jedinice za borbu protiv ilegalnih prelazaka kanala, izjavio je da  je zabilježen rast broja prelazaka u manjim plovilima zbog „naglog rasta  nelegalne migracije širom Evrope".

-  Potpisali smo sporazum o širenju saradnje s našim francuskim kolegama kako bismo pojačali policijske patrole na francuskim obalama i podijelili obavještajne podatke – kazao je.

- Vlada nastavlja da poduzima mjere u bavljenju neprihvatljivim problemom nelegalne migracije putem svog zakona o granicama i državljanstvu koji štiti živote i prekida ovaj krug nelegalnih prelazaka – izjavio je O'Mahoney, prenosi BBC.

(Fena)

Migranti
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.