8.8.2023. 8:22
0
Devetnaest muškaraca uhapšeno u Australiji zbog pedofilije
FOTO: Twitter
Devetnaest muškaraca uhapšeno je u Australiji zbog optužbi za zlostavljanje djece nakon što je dojava Federalnog istražnog biroa Sjedinjenih Američkih Država (FBI) otkrila "sofisticiranu" međunarodnu mrežu pedofila.

Šefica australske federalne policije Helen Šnajder (Schneider) istakla je da je 13 djece spašeno s mreže koja je navodno koristila šifriranje i druga sredstva za dijeljenje materijala o eksploataciji djece na dark webu.

- Kriminalci koji koriste šifriranje i mračnu mrežu predstavljaju izazov za provođenje zakona, ali operacija Bakis pokazuje da kada radimo zajedno možemo izvesti navodne počinitelje pred sudove – kazala je ona, prenosi N1.

Osumnjičeni su starosne dobi između 32 i 81 godine, a pojedinci su navodno sami proizveli materijal za seksualno zlostavljanje djece.

Policija je počela da istražuje mrežu nakon što su dva agenta FBI-a koji su istraživali zločine seksualnog zlostavljanja djece ubijena 2021. godine.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.