13.9.2023. 16:43
0
Kanađanin pomagao ljudima širom svijeta da izvrše samoubistvo
Kanadska policija pokrenula je istragu protiv Kennetha Lawa, koji je prodao desetine "samoubilačkih kompleta" u Montrealu.

Kako prenosi "The Guardian", policija Montreala objavila je da je Law poslao pakete koji sadrže smrtonosne supstance ljudima koji su bili suicidalni.

Policija je saopćila da je Law poslao oko 1.200 paketa u više zemalja, od kojih je 160 bilo na adrese u Kanadi.

U okviru istrage, policija je istražila odnos Lawa sa samoubistvima u regionu i navela da bi osumnjičeni mogao biti povezan s više od 100 smrtnih slučajeva.

Law, koji je optužen za prodaju smrtonosnih supstanci osobama koje su bile suicidalne putem interneta, mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom do 14 godina ako bude osuđen.

Priveden je zbog izazivanja smrti mnogih ljudi u dobi od 16 do 36 godina u Ontariju.

Britanska Nacionalna agencija za kriminal (NCA) objavila je da je Law prodao 1.200 pakovanja smrtonosnih supstanci koje bi mogle rezultirati smrću u 40 zemalja.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.