4.10.2023. 10:33
0
Detalji stravične autobuske nesreće: Među poginulima beba i dvoje djece
FOTO: X
Najmanje 21 osoba je poginula sinoć, a dvadesetak je ozlijeđeno, nakon što je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije u sjevernoj Italiji i zapalio se, objavile su lokalne vlasti.

Dužnosnici su rekli da je vozilo palo na električne vodove i zapalilo se oko 19:45.

Ogromna, beskrajna tragedija. Nemam riječi. Apokaliptični prizor. Autobus je pao s nadvožnjaka i zapalio se. Izletio je s ceste. Pao s mosta. Ne možete zamisliti kakva je to katastrofa”, rekao je za QN gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro odmah nakon nesreće.

“Velika je to tragedija za našu zajednicu. Odmah sam proglasio dan žalosti, u znak sjećanja na brojne žrtve.”

Potvrđeno je da je 21 osoba mrtva i 13 je ozlijeđenih, neki od njih teško. Četvero su djeca. Tragedija, ponavljam. Strani turisti. Pokušavamo identificirati žrtve. Vidio sam neke dokumente tih jadnih ljudi”, rekao je.

“Ne možemo shvatiti kako se to moglo dogoditi. Izletio je ravno, tu je rupa. Ne možemo razumjeti. Pomoć je hitno stigla. Odmah sam došao. Najteže ozlijeđeni prevezeni su helikopterom koji je brzo stigao na lice mjesta. Svi smo ovdje. Nikada nisam vidio tako ozbiljnu tragediju. Svi smo ovdje. Tu je i svećenik koji se moli za ove jadne žrtve”, rekao je gradonačelnik.

U nesreći su živote izgubili novorođenče od nekoliko mjeseci, 12-godišnjak te još jedna maloljetna djevojčica, rekao je za Ansu Paolo Rosi, koordinator lokalne hitne službe.

Poznat je identitet sedam poginulih osoba. U nesreći je poginula 21 osoba.

Među 15 ozlijeđenih osoba tijekom noći nije bilo novih smrtnih slučajeva. Njih četvero, na intenzivnoj njezi, još nije identificirano, navodi N1.

(Mubina Lj.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.