30.10.2023. 12:00
0
MI5 objavio da bi mogao uslijediti teroristički napad u Velikoj Britaniji
U Velikoj Britaniji je za ponedjeljak sazvan sastanak vladinog odbora za hitne situacije, kodnog naziva COBRA, na kojem će se raspravljati o sigurnosnim rizicima povezanim sa sukobom između Izraela i Hamasa, javlja BBC.

Nakon ubilačkog pohoda Hamasa na Izrael 7. oktobra koji je izazvao odmazdu Izraela na Pojas Gaze, u Britaniji se povećao broj slučajeva antisemitizma i islamofobije.

U Londonu i ostalim gradovima održani su veliki propalestinski protesti, dok su jevrejske skupine organizirale bdijenja za izraelske taoce, njih 239, koje drži organizacija Hamas.

Britanska obavještajna agencija MI5, zadužena za unutrašnju sigurnost, smatra da je prijetnja od terorizma u ovom trenutku na visokom stepenu, što znači da je teroristički napad vjerovatan odnosno da bi mogao uslijediti.

Postoje dvije više kategorije nivoa terorističke prijetnje: ozbiljna, što znači da je napad uveliko izgledan, dok kritična prijetnja znači da je napad vrlo vjerovatan u bliskoj budućnosti.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.