4.11.2023. 13:26
0
Erdogan: "Dobro znamo šta se dešavalo u Srebrenici i kako su evropske zemlje šutjele"
FOTO: twitter
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u svom današnjem obraćanju govorio je o tome kako masakr kakav se događa danas u Pojasu Gaze je onakav kakav je bio i u Srebrenici 1995. godine.

"Nijemci sada plaćaju za holokaust. U Evropi se ispisuje povijest dvostrukih standarda, neprincipijelnosti i bezakonja. Danas vidimo da je ono što su činili protiv Židova u historiji zavezalo noge evropskim državama i dovelo ih do tačke da sami sebe niječu", rekao je Erdogan.

"Šta ih tjera da ignorišu leševe beba poredane u redove? Što Evropu zasljepljuje pred bombama koje padaju na Gazu? Kakav je to dijetalni dug koji ih tjera da ignoriše ružne, neljudske masakre koji su toliko ružni da nisu ništa bolji od onoga što je tada učinjeno?

Ako bi sutra, ne daj Bože, neka evropska država svjedočila sličnim masakrima, Evropska unija zauzet će stav prema tome je li dužna počinitelju masakra ili ne", dodaje Erdogan.

"Dobro znamo što se u prošlosti događalo u Bosni i Srebrenici u srcu Evrope i kako su evropske zemlje tada, kao i danas, šutjele i zatvarale oči pred masakrom. Zato sam rekao, nikome nismo dužni. Nemamo nikakvog srama u našoj prošlosti koji bi doveo do dijetalnog duga. Stojimo tamo gdje smo stajali jučer, stojimo tu gdje stojimo danas i tako ćemo i nastaviti, poručio je turski predsjednik.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.