21.11.2023. 18:50
0
U Holandiji pobjegla zelena mamba. Izuzetno je otrovna
FOTO: Shutterstock
Izuzetno otrovna dva metra duga zelena mamba pobjegla je iz zatočeništva u Holandiji, objavila je policija i upozorila stanovnike da ostanu u kućama i ni u kojem slučaju ne pokušavaju uhvatiti zmiju.

Policija u južnom gradu Tilburgu rekla je da ih je vlasnik mambe sinoć upozorio da mu nedostaje jedna zmija.

Policija je objavila fotografiju sklupčane zelene mambe. “Zmija je vrlo opasna. Ugriz zelene mambe izuzetno je otrovan. U slučaju ugriza važno je odmah potražiti liječničku pomoć", objavila je policija.

Istaknuli su i da zelena mamba neće napadati bez povoda i da je malo vjerojatno da će hladnokrvni gmaz izaći na otvoreno za vrijeme hladne holandske zime.

“Voli mračne i tople prostore. Ako je pronađete, bit će vrlo pasivna”, piše u policijskom priopćenju, prenosi Index.


(M.Lj.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.