8.12.2023. 8:36
0
Mladić na plaži u Australiji upao u rupu, pijesak ga živog progutao
FOTO: nine news
Mladić koji je ostao zatrpan pijeskom nakon što je upao u rupu na otoku Bribie u Australiji preminuo je u bolnici.

Josh Taylor (23) preminuo je jučer nakon što je gotovo sedam dana proveo na aparatima za održavanje života zbog nesreće koja se dogodila prošlog vikenda.

Mladić je prošlu subotu kampirao s porodicom i prijateljima. Pao je naglavačke u rupu duboku metar i po na plaži, za koju se pretpostavljalo da je iskopana radi pečenja svinje, i ubrzo ostao zarobljen ispod pijeska.

Hitne službe pozvane su na mjesto događaja, ali nisu uspjele brzo reagirati s obzirom na to da se sve dogodilo u udaljenom kampu.

Prijatelji i porodica nesretnog mladića očajnički su ga pokušavali iskopati dok su čekali da stignu spasilačke ekipe. Nakon nekog vremena uspjeli su ga izvući, ali uz učešće više od 15 ljudi.

Članovi porodice su zatim krenuli izvoditi reanimaciju i mladićev puls je ponovo uspostavljen, piše Sky News Australia.

Prebačen je helikopterom u bolnicu Princess Alexandria u Brisbaneu, gdje je primljen na odjel intenzivne njege. Policija Queenslanda potvrdila je da je podlegao povredama u bolnici.

Belinda i Peter Taylor, Joshovi roditelji, potvrdili su u izjavi kako su aparati za održavanje života isključeni nekoliko sati prije Joshove smrti jer su povrede bile preteške.

- Bio je najbolji sin, brat, dečko i prijatelj kojeg smo svi mogli poželjeti. Volimo te i nedostajat ćeš nam svake minute svakog dana. Zbogom, prijatelju, do ponovnog susreta - kazali su roditelji.

(Aldin B.)

Australija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.