7.1.2024. 18:11
0
Papa Franjo krstio šesnaest beba u Sikstinskoj kapeli
Papa Franjo je u nedjelju obavio krštenje 16 beba u Sikstinskoj kapeli, slijedeći papinsku tradiciju za blagdan Krštenja Gospodinova, koji se obilježava prve nedjelje nakon Bogojavljenja.

Papa je roditeljima poručio da dopuste djeci da plaču ako osjete potrebu za tim te je majkama savjetovao da ne ustručavaju nahraniti djecu ako postanu gladna.

Također, Papa je istaknuo da djeca mogu poslužiti kao primjer vjere za odrasle.

Neka nam ona pokažu kako prihvatiti našu vjeru – s nevinošću i otvorenim srcem – izjavio je prije nego što je krstio svako pojedino dijete, izvještava talijanska novinska agencija ANSA.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.