17.3.2024. 20:46
0
Zelenski prokomentirao rezultate izbora u Rusiji: Ovoj osobi bi se trebalo suditi u Haagu i to je ono što moramo osigurati
Prema preliminarnim rezultatima Vladimir Putin ponovo je izabran za predsjednika Rusije sa 87 posto glasova, objavila je Anadolija tvrdnje Ruskog Centra za istraživanje javnog mnijenja.

Nedugo potom, komentar na ovo uputio je i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji je poručio da nema legitimiteta u ruskoj "imitaciji izbora".

Rekao je kako misli da Putin želi vladati zauvijek.

Komentirajući izlaznu anketu, Zelenski je rekao da "ruski diktator simulira nove izbore", te da je Putin "bolestan za moći i čini sve da vlada zauvijek".

"Nema legitimiteta u ovoj imitaciji izbora i ne može ga biti. Ovoj osobi bi se trebalo suditi u Haagu. To je ono što moramo osigurati", rekao je.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.