23.3.2024. 19:56
0
Policija u Rusiji uhapsila četiri stranca zbog masakra u Moskvi
Prema posljednjim službenim informacijama, u sinoćnjem terorističkom napadu na koncertnu dvoranu u blizini Moskve poginule su najmanje 133 osobe, ali taj broj mogao bi biti i veći.

Više od 140 je ranjenih. Odgovornost za strašan pokolj preuzela je militantna skupina Islamska država, prenosi HRT.

Do sada je uhapšeno 11 osoba, među njima i napadači koji su nasumce pucali u ljude. Moskva tvrdi da su sva četvorica uhapšena dok su bježala prema ukrajinskoj granici gdje im je bio pripremljen prelazak. Kijev to demantira.

Četiri osumnjičena napadača uhapšena nakon smrtonosnog napada na koncertnu dvoranu u blizini Moskve su strani državljani, saopćilo je rusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rusija je u subotu saopćila da je uhapsila sva četiri naoružana napadača osumnjičena za napad u kojemu su život izgubile 133 osobe, a predsjednik Vladimir Putin obećao je pronaći i kazniti one koji stoje iza napada.

Ranije je objavljeno da napadači posjeduju putovnice Tadžikistana, no ta zemlja zanijekala je da se radi o njezinim građanima.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tadžikistana objavilo je da su tri osobe, čije putovnice imaju napadači, pronađene u zemlji gdje su i bile u vrijeme napada na dvoranu.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.