14.4.2024. 17:50
0
Bomba sa Bliskog istoka: Izrael odustao od napada na Iran!
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) odustao je od uzvratnog napada na Iran nakon razgovora sa američkim predsjednikom Joeom Bidenom, tvrdi New York Times.

Biden je u telefonskom razgovoru odvratio Netanjahua od namjere da odobri trenutni uzvratni udar na Iran nakon što je ova zemlja jučer lansirala oko 300 dronova i projektila na Izrael.

Nekoliko članova izraelskog ratnog kabineta bilo je za pokretanje uzvratnog napada na Iran, ali se od toga odustalo jer u iranskim napadima nije pričinjena ozbiljna šteta, kao i zbog razgovora Netanjahua sa Bajdenom.

Bajden je saopćio danas, nakon sastanka sa timom za nacionalnu bezbjednost, da je posvećenost SAD bezbjednosti Izraela "čelična“.

Inače, on je prekinuo svoje putovanje za vikend u američkoj državi Delaver kako bi razgovarao o događajima na Bliskom istoku.

Izvori bliski Bidenu rekli su za CNN da SAD neće učestvovati u napadu na Iran.

(NAP)

IzraelIran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.