19.4.2024. 15:48
0
Policija blokirala iranski konzulat u Parizu: Muškarac prijeti da će aktivirati eksploziv na sebi
Muškarac je prijetio da će se dići u zrak eksplozivom i trenutno se skriva u zgradi iranskog konzulata u Parizu, javio je danas francuski radio kanal Europe 1.

Isti izvor javlja da je policija blokirala kompleks konzulata dok je muškarac, koji je nosio pojas sa eksplozivom, prijetio da će ga aktivirati.

"Svjedok je vidio čovjeka kako ulazi noseći granatu ili eksplozivni pojas", rekao je izvor, dodajući da je elitna policijska jedinica mobilizirana nakon što je konzulat zatražio intervenciju.


Novinar AFP-a rekao je da je cijelo susjedstvo oko konzulata u 16. okrugu glavnog grada zatvoreno i da je prisutna jaka policija.

Zbog sigurnosnih razloga, blokirana je i obližnja pariska liniji metroa.

Motiv i drugi detalji incidenta su predmet pokrenute istrage.

 

 
Francuska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.