21.4.2024. 16:17
0
Izraelci na području Rafaha ubili još 16 Palestinaca, većina su djeca
FOTO: presstv.ir
U izraelskim noćnim napadima na području grada Rafaha na jugu Gaze ubijeno je najmanje 16 ljudi, objavila je u nedjelju agencija za civilnu odbranu na palestinskom području.

Tijela 13 ljudi, većinom djece, izvučena su nakon udara koji je pogodio kuću jedne porodice u blizini Rafaha. U odvojenom izraelskom napadu na kuću u području Rafaha ubijene su najmanje tri osobe, a drugi su ranjeni.

Na okupiranoj Zapadnoj obali, izraelske snage u nedjelju su ubile dva Palestinca, izvijestila je službena novinska agencija WAFA.

Izraelska vojska saopćila je da je "neutralizirala" dvojicu napadača koji su pokušali izbosti i pucati na vojnike.

Palestinska grupa Hamas u nedjelju je osudila odobrenje Zastupničkog doma američkog Kongresa milijarde dolara vojne pomoći Izraelu, od čega je veći dio namijenjen jačanju izraelske protuzračne odbrane.

"Ova podrška, koja krši međunarodno pravo, je dozvola i zeleno svjetlo za cionističku ekstremističku vladu (Izrael) da nastavi brutalnu agresiju protiv našeg naroda", rekao je Hamas u saopćenju.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.