8.7.2024. 13:58
0
Sve više članova Demokratske stranke traži od Bidena da odstupi iz utrke za predsjednika SAD
Nekoliko visoko pozicioniranih članova Demokratske stranke predsjednika SAD Joea Bidena privatno se pridružilo pozivima da svoju kandidaturu za izbore u novembru preda drugom kandidatu, javljaju američki mediji.

Tokom grupnog razgovora s čelnikom manjine u Zastupničkom domu Hakeemom Jeffriesom, četiri su kongresmena eksplicitno pozvala Bidena da se povuče, javlja CBS News.

Njima su se pridružili i drugi koji su izrazili zabrinutost oko sposobnosti Bidena za dužnost nakon nedavnog katastrofalnog nastupa u debati, ali su prestali tražiti od predsjednika da oslobodi put, dodao je CBS.

Biden je obećao da će se nastaviti boriti i zadržao je potporu drugih demokrata koji inzistiraju na tome da je on čovjek koji će pobijediti Donalda Trumpa na izborima u novembru.

Očekuje se da će se pomno ispitivanje kandidature gospodina Bidena intenzivirati u ponedjeljak s povratkom zastupnika na Capitol Hill. Predsjednik će također biti u centru pažnje sljedećih dana jer je domaćin samita u Washingtonu za čelnike zemalja NATO-a.

Izvještaji američkih medija pomalo su se razlikovali u tome koji su predstavnici demokrata rekli što su tokom privatnog razgovora s Jeffriesom u nedjelju.

Jerry Nadler, Mark Takano i Adam Smith svi su rekli da bi se Biden trebao povući, prema više medija, citirajući osobe na pozivu ili upoznate s onim što je rečeno.

Joe Morelle dodao je svoj glas, prema CBS-u i New York Timesu, ali Associated Press je rekao da je četvrta osoba bio Jim Himes.

Drugi su izrazili zabrinutost oko izbornih šansi gospodina Bidena protiv Trumpa. Niko od predstavnika nije javno objavio svoje komentare.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.