29.9.2024. 14:53
0
Tijelo Nasrallaha pronađeno nakon izraelskog napada u Bejrutu: Nema direktnih rana. Uzrok smrti vjerovatno tupa trauma od sile eksplozije
Tijelo lidera Hezbollaha, Sayyeda Hassana Nasrallaha, izvučeno je iz mjesta izraelskog zračnog napada na južno predgrađe Bejruta i netaknuto je, izjavili su medicinski izvor i izvor sigurnosti za Reuters u nedjelju.

Dok Hezbollahova izjava u subotu, koja je potvrdila Nasrallahovu smrt, nije precizirala kako je tačno ubijen niti kada će biti sahrana, dva izvora su rekla da njegovo tijelo nema direktnih rana te da izgleda da je uzrok smrti bila tupa trauma od sile eksplozije.

Libanska vojska je pozvala građane "da očuvaju nacionalno jedinstvo i ne budu uvučeni u radnje koje bi mogle utjecati na građanski mir u ovoj opasnoj i delikatnoj fazi" nakon izraelskog napada u kojem je u Bejrutu ubijen vođa Hezbollaha.

"Izraelski neprijatelj radi na provedbi svojih destruktivnih planova i sijanju podjela među Libancima", dodaje se u saopćenju vojske. Liban je dugo bio podijeljen po sektaškim linijama koje su doprinijele razornom građanskom ratu između 1975. i 1990.

Hezbollah, šijitska vojna grupa, ima veliku moć na jugu Libana. Njegova vojna moć zasjenjuje libanske nacionalne oružane snage. Zvaničnik libanske vojske potvrdio je agenciji France-Presse (AFP) da su regularne vojne snage raspoređene u Bejrutu. Premijer Najib Mikati pozvao je Libance da se "udruže" kako bi očuvali građanski red.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.