29.9.2024. 17:25
0
Vjerovali ili ne: Putin šalje vukove na front
FOTO: Ilustracija
Rusija je počela koristiti vukove na frontu, jer se ove životinje brzo oglašavaju na zvuk nadolazećih kamikaza dronova.

Dva dresirana vuka su poslata da pomognu vojnicima Vladimira Putina, a ako eksperiment bude uspješan, biće ih još. Ove ženke su spašene u regionu Hakasija u Sibiru i dresirao ih je Aleksandr Končakov, koji ujedno ukršta vukove s ruskim psima rase Lajka, koji se takođe koriste u ratu, prenosi Miror.

Ruski vojnici tvrde da vukovi imaju dobar njuh, da su društveni i aktivni, i da mogu unaprijed da upozore na opasnost.

- Štenci su mi doneseni od lovaca koji su ih našli bez majke. Vojnici su tražili da ih prebacimo u rat, pa sam ih dao, kaže Končakov.

Dodao je da su vukovi veoma "inteligentni" i imaju odličnu "intuiciju". Kako je SHOT javio, vukovi će "pomoći ruskim vojnicima u izvršavanju borbenih zadataka."

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.