22.8.2019. 8:23
0
Bašić u 3. kolu kvalifikacija za US Open protiv Kolumbijca Giralda
Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić, 218. igrač na ATP listi, plasirao se u treće kolo kvalifikacija na posljednjem Grand Slam turniru sezone - Otvorenom prvenstvu SAD u New Yorku.

Nakon što je na startu kvalifikacija pobijedio drugog nosioca Nijemca Petera Gojowczyka, 88. igrača na ATP listi, sa 6:4, 3:6, 6:3, Bašić je u 2. kolu bio bolji i od Emilija Gomeza iz Ekvadora (171. ATP) sa 7:6 (7), 6:2.   

U finalnom meču kvalifikacija Bašić će igrati protiv Kolumbijca Santiaga Giralda 231. tenisera  na ATP listi, koji je najbolji ranking ostavrio prije pet godina kada je bio 28. igrač svijeta. 

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.