27.1.2020. 20:04
0
''Bio sam pod pritiskom cijeli meč. Ali iskreno, sve je bilo dobro po mene''
Španski teniser Rafael Nadal zadovoljan je nakon plasmana u 12. četvrtfinale na Australian openu.

Prvi reket svijeta je slavio protiv Kyrgiosa u četiri seta i zadovoljan je kako je odigrao.

”Nisam radio ništa novo. Mislim da sam igrao dobro, pogotovo sa osnovne linije. Mijenjao sam pravac, ritam, igrao sam agresivno. Imao sam problem kada je servirao, nije mi davao mnogo šansi. Bio sam pod pritiskom cijeli meč. Ali iskreno, sve je bilo dobro po mene. Zadovoljan sam”, kaže Nadal.

U narednoj rundi čeka ga Dominic Thiem.

”Biće teško. Gledao sam ga protiv Gaela, igrao je na visokom nivou. Znamo se dobro. Dopada mi se kako igra, naporno radi. Biće zanimljivo. Drago mi je što ćemo igrati u četvrtfinalu. Znam da moram da igram najbolje što mogu i da ću onda imati šansu. Idem u pravom smjeru, napreduje svaki dan.”

Drugi četvrtfinalni par čine Aleksander Zverev i Stanislas Wawrinka, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.