12.10.2020. 21:09
0
Đoković: Bio sam spreman, ali Nadal je "kralj šljake"
Tačno 332 dana nikome nije pošlo za rukom ono što je Rodžeru Federeru (Roger) 14. novembra 2019. godine u trećem kolu grupne faze Masters kupa – da na terenu, kvalitetnijim tenisom, savlada Novaka Đokovića, a onda je Rafael Nadal u finalu upravo završenog Rolan Garosa na surov način prekinuo seriju od 40 pobjeda prvog reketa svijeta, izjednačivši se sa Federerom po broju osvojenih grend slemova (20).


– Mislio sam da sam u odličnoj formi, ali on je bio fenomenalan, odigrao savršen meč i potpuno me nadigrao. Zaslužio je ovo. Ovog puta drop šotovi nisu bili pravi izbor. Ni taktika nije bila dobra, previše sam griješio, nisam uspio da promijenim ritam. Poraz nema veze sa mojim zdravstvenim stanjem, spreman sam dočekao finale, ali sam igrao sa „kraljem šljake“ a on je sve uradio kako treba, rekao je Đoković nakon poraza do Nadala, prenose srbijanski mediji.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.