4.5.2024. 20:36
0
Crnogorci obrisali profil Jelene Karleuše sa Instagrama: Nazivala ih ekstremistima i prijetnjom po Srbe i Srbiju
Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva miliona pratilaca, a svoj profil redovno koristila kako bi objavljivala slike, u posljednje vrijeme sve češće ima govor mržnje, ostala je bez istog, potvrdio je njen menadžer Zoran Birtašević na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter).

Brisanje njenog naloga dogodilo se nakon što je tokom posljednja dva dana neprestano imala izlive govora mržnje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prema građanima Crne Gore.

Negirala je suverenitet te države, vrijeđala državljane Crne Gore, nazivala ih ekstremistima i prijetnjom po Srbe i Srbiju.

Za kraj, tražila je i svojim pratiteljima da prekinu da ljetuju u Crnoj Gori.

Zoran Birtašević, njen menadžer i najbolji prijatelj, na X-u, rekao je da je riječ o „botovima“.


U odgovorima, uglavnom državljani Crne Gore, navode da nisu botovi već da su oni pravi ljudi, imenom i prezimenom, koji su odlučili da prijave njen profil.

U odgovorima, uglavnom državljani Crne Gore, navode da nisu botovi već da su oni pravi ljudi, imenom i prezimenom, koji su odlučili da prijave njen profil.

Instagram ima zvaničnu politiku i pravilnik u kojem je zabranjeno targetiranje, iznošenja govora mržnje prema bilo kojoj manjini, naciji, veriji, grupi, itd.

Zbog prijava tog tipa, Instagram briše profile korisnika.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.