24.2.2016. 20:00
0
Promjene koje vas čekaju nakon 35. godine kad je seks u pitanju
Ako ste vjerovali da će se situacija sa seksualnim odnosima promijeniti tek kad uđete u menopauzu, prevarili ste se. Neke stvari će se promijeniti već oko 35. godine.

Bezobrazne tridesete nisu baš zagarantovane

Prema riječima direktorice Zdravstvene klinike Stanford, nivo testosterone počinje da opada s godinama, a kod nekih žena taj pad počinje da se javlja naglo i to u dvadesetim. A onda ne bi trebalo zanemariti ni stres, koji je priznat ćete neminovan faktor, pogotovo kada ste nezadovoljno poslom i finansijskom situacijom. A kada stres preuzme kormilo, seksualni život naglo se uspava.

Opet hormoni

U tridesetim ćete vjerovatno koristiti istu kontracepciju koju ste koristili i ranije. Što bi značilo da ukoliko koristite pilule za kontracepciju, a čak 28 posto žena ih koristi, nivo testosterone prije će početi da opada i vaša želja za seksom jednostavno više neće biti ista.

Nije sve u kvantitetu
Jedna studija je pokazala da parovi koji vode ljubav jednom sedmično imaju bolji seksualni život od onih koji to rade češće. 

Ono što ste nekada jurili sad ćete lako imati
Orgazam. Sjećate lis e kako je nekada bilo teško dostići to čuveno „O”? Mnoge žene su se borile sa tim problem prilično dugo, a neke nikada ne dobiju bitku. Dobra vijest je, prema Nacionalnom magazine za seksualno zdravlje i edukaciju, žene u dvadesetim više su fokusirane na sam čin seksa, dok su kasnije dosta opuštenije gdje dožive čak i višestruke orgazme, piše Blic.

(Adna Zukanović-Zilić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.