1.12.2020. 19:08
0
Istraživanje pokazalo kakve grudi muškarci obožavaju, veličina nije presudna
Žene često znaju biti nesigurne oko toga sviđaju li se njihove grudi muškarcima, jesu li premalene ili možda prevelike.

Studija objavljena u naučnom časopisu Evolution and Human Behavior pokazala je da je muškarcima bitniji oblik grudi od njihove veličine. 

Istraživanje je provedeno na uzorku od 267 muškaraca iz Brazila, Kameruna Češke i Namibije, a provodilo se tako da su im pokazivali slike različitih tipova ženskih grudi kako bi oni ocijenili koje su im najatraktivnije. 

Svi su se složili da im se više sviđaju čvršće grudi, ali veličina je varirala. Pokazalo se da muškarci iz Brazila, Češke i Namibije najviše vole grudi srednje veličine, dok oni iz Kameruna ipak više cijene velike grudi. 

"Primijetili smo da u različitim kulturama postoji jedna konstanta, a to je da muškarci preferiraju čvršće grudi, karakteristične za mlađe žene, dok preference vezane za veličinu grudi variraju. U većini zemalja najpopularnije su grudi srednje veličine", objasnio je voditelj istraživanja Jan Havliček sa univeriziteta u Pragu za časopis PsyPost. 

Naučnici su u ovoj studiji veličinu grudi nazvali "marker potencijalne plodnosti", dok je njihova čvrstoća "marker preostale plodnosti".

"To znači da bi oblik (čvrstina) grudi mogao poslužiti kao indikator preostale plodnosti, ali ograničeno podupire hipotezu o potencijalnom pokazatelju plodnosti. Buduće studije bi se trebale usredotočiti na potencijalnu interakciju između ta dva parametra (čvrstoće i veličine grudi). To bi moglo objasniti relativno velike razlike u veličini ženskih grudi", stoji u zaključku studije. 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.