6.5.2021. 21:15
0
Prodaja kondoma brže raste što je više vakcinisanih Amerikanaca
Kako stopa vakcinacije u Sjedinjenim Državama nastavlja da raste, Amerikanci sa nestrpljenjem iščekuju „vrelo toplo ljeto“ željni da izađu i druže se na mnogo intimniji način, što se već odrazilo i na vrtoglavi rast prodaje kondoma.

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija IRI, prodaja kondoma u Sjedinjenim Državama je porasla za 23,4 odsto za samo četiri nedjelje, od kraja marta do početka aprila, što su potvrdile kompanije za proizvodnju prezervativa.

Međutim, trend rasta nije zabilježen samo kada su kondomi u pitanju. Kompanija „Skin“ koja proizvodi kondome i seksualna pomagala, sprovela je istraživanje o intimnom životu Amerikanaca i utvrdila da je 39 odsto ispitanika u 2021. godini povećalo svoju seksualnu aktivnost u odnosu na prošlu godinu.

Za mnoge ovo nije bilo iznenađujuće otkriće jer u pokušaju da se zaštite od infekcija, mnogi samci su proveli više od godinu dana izolovani bez ikakvih intimnih veza i kontakata.

Prema podacima portala match.com, 71 odsto samaca nije imalo seksualne odnose od početka pandemije.

Brita Bomhard, direktorka marketinga kompanije "Church & Dvight" za proizvodnju kondoma, u izjavi za CNN je naglasila da „Mladi od 18 do 24 godine jedva čekaju da povrate svoj društveni život“.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.