26.11.2023. 14:58
0
Kritična godina braka više nije sedma: Evo kada partneri prvi put pomisle na prevaru
Trećina partnera koji varaju svoje odabranike to počne činiti nakon samo tri godine braka, pokazalo je istraživanje.

Stranica za upoznavanje IllicitEncounters.com provela je anketu među 2000 svojih članova. Na upit u kojem su trenutku svog braka prvi put pomislili na prevaru, njih sedam posto izjavilo je da se to dogodilo u prvoj godini braka. Pet posto je zalutalo nakon dvije godine, a 33 posto nakon tri godine. Njih 12 posto to je učinilo nakon četiri ili pet godina, a 11 posto prevarilo je partnera tokom šeste godine braka. Tek deset posto ispitanika odlučilo se za prevaru nakon sedam godina bračne zajednice.

Od onih koji su prevarili partnera, polovina je okrivila nedostatak intimnosti u braku. Četvrtina je izjavila da je rođenje djece promijenilo njihov odnos s partnerom i dovelo do pritiska koji je narušio bračni odnos. 16 posto reklo je da im je postalo dosadno i da su tražili uzbuđenje, piše The Sun.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.