24.3.2018. 22:15
0
Chrome blokira svaki automatski video sa zvukom
Google-ov rat protiv automatskih videa na internet stranicama se nastavlja, a novo oružje je Chrome 66.

Kada se pojavio u decembru prošle godine, Chrome 64 je dao mogućnost korisnicima da ukinu zvuk svih automatskih videa na cijeloj internet stranici, a sada Chrome 66 predstavlja korak dalje.

Chrome će sada biti još agresivniji prema automatskim videima sa zvukom, tačnije, blokiraće pokretanje klipova sa zvukom ukoliko on nije smanjen u potpunosti. Izuzetaka će, naravno, biti.

“Autoplay biće dozvoljen samo kada medij ne emituje zvuk nakon što korisnik klikne ili dodirne ekran prilikom posjete nekoj internet stranici ili ako je korisnik prethodno pokazao interes za medijski sadržaj na stranici”, saopšteno je iz Google-a.

Video će se automatski pokretati i ako ste odabrali stranicu za home ekran smartfona sa Androidom.
Ako ste zabrinuti da će automatski klipovi trošiti vaš internet i bateriju ili vam samo smeta buka, možete preuzeti Chrome 66.

Beta verzija ima još pokoji trik u rukavu. Između ostalog, Google mijenja Androidovu traku “Chrome Home” s novom “Chrome Home Duplex” kliznom alatnom trakom koja će pokazivati nedavno otvorene tabove i predlagati nove, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

Chrome
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.