19.10.2018. 19:44
4
Google stavio Srbiju na crnu listu, Ana Brnabić poručila: Riječ je o tehničkom, a ne političkom problemu
U povodu informacija da je kompanija Google stavila Srbiju na "crnu listu", Kabinet predsjednice Vlade Srbije priopćio je u petak da su iz te tvrtke dobijena "čvrsta uvjeravanja" da je riječ o "tehničkom, a ne političkom, financijskom ili pravnom problemu".

U priopćenju, objavljenom na službenim stranicama Vlade Republike Srbije, se navodi da je premijerka reagirala  čim su se te informacije pojavile na društvenim mrežama i direktno stupila u kontakt sa menadžmentom kompanije Google u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Predsjednica Vlade i njezin tim zadužen za digitalizaciju, cijelog dana su u neposrednom kontaktu s predstavnicima kompanije Google od kojih su dobili čvrsta uveravanja da je rijeeč o tehničkom, a ne političkom, financijskom ili pravnom problemu", stoji u priopćenjju.

Iz kabineta predsjednice Vlade su naveli da očekuju "najskorije rešenje ovog tehničkog problema i nastavak normalnog funkcionisanja svih servisa kompanije Gugl u Srbiji" i izrazili uverenje da će se uskoro o svemu izjasniti i kompanija Google.

"Zbog istinitosti informiranja cjelokupne javnosti, Kabinet predsjednice Vlade apelira da se ovako važne informacije najpre provjere, a objavljivanjem neprovjerenih informacija narušava se imidž Srbije, povjerenje naših građana i otežava situacija poslovnoj zajednici", navodi se na službenim stranicama Vlade Republike Srbije.

Portal Vice prenio je ranije da je kompanija Google stavila Srbiju na crnu listu zemalja i ukinula suradnju i pristup njihovom ekosistemu G Suite, zbog čega su korisnici Google usluga u Srbiji ostali bez alatki koje su koristili za poslovanje.

(Fena / Haris Ahbabović)

4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.