4.12.2018. 13:47
0
Instagram uvodi opisivanje fotografija glasom za slabovidne osobe
Popularna aplikacija za uređivanje i dijeljenje fotografija Instagram odlučila je iskoristiti tehnologiju kako bi pomogla slabovidnim osobama koje žele koristiti njihov servis.

Ta tehnologija omogućuje glasovno opisivanje fotografija koje su postavljene na servis te čitanje na glas opisa fotografija samih korisnika, prenosi Bug.

Riječ je o softveru koji korisniku opisuje sadržaj koji se trenutačno nalazi na zaslonu (u ovom slučaju opisuju se korisnički profili, feedovi i Search & Explore kartica), piše N1.

Ukoliko opis fotografije ne postoji ili je manjkav aktivirat će se tehnologija za prepoznavanje fotografija koja će pročitati automatizirani opis fotografija. Slična tehnologija opisivanja fotografija za slabovidne osobe već je nekoliko godina implementirana u Facebook.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.