6.8.2020. 13:51
0
Twiter i Facebook sankcionirali Trumpa zbog dezinformacija
Društvena mreža Twitter zabranila je izbornom stožeru predsjednika SAD Donalda Trumpa da nastavi da šalje twitter poruke sa svog naloga (TeamTrump) dok ne povuče jedan video u kome predsjednik daje uvjeravanja da djeca gotovo ne mogu da se zaraze koronavirusom.

"Ta twitter poruka krši propise Twittera o dezinformacijama oko covida-19. Vlasnik naloga treba da povuče tu poruku prije nego što može ponovno da ih šalje", rekao je glasnogovornik te kalifornijske grupe.

Društena mreža Facebook je s druge strane povukla video s naloga šefa države zato što, kako navodi, uključuje lažne tvrdnje prema kojima jedna grupa ljudi ne može da dobije covid-19, što krši njene propise o opasnim dezinformacijama oko bolesti.

Izgleda da su se iz izbornog stožera Trampa prilagodili zahtjevima Twittera jer je njihov nalog i dalje bio aktivan sinoć, a video je nestao, navode mediji.  

Sporni video pokazivao je američkog predsjednika kako za vrijeme razgovora na Fox News objašnjava da su djeca "gotovo potpuno" imuna na koronavirus zbog svojih godina.

"Predsjednik je samo izgovorio jednu činjenicu da su djeca lakše podložna da dobiju koronavirus od odraslih", reagirano je iz izbornog stožera Donalda Trumpa.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.