10.2.2021. 13:00
0
"Na ovim časovima važno je edukovati učenike o odgovornom ponašanju na internetu"
Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo dostavilo je osnovnim i srednjim školama instrukciju da se u februaru školske 2020/2021. godine realiziraju časovi Odjeljenske zajednice koji će za cilj imati informiranje učenika o rizicima u online okruženju, kao i razvijanje svijesti o mogućim posljedicama korištenja društvenih mreža, interneta i video igara.

Cilj je zaštititi djecu od neželjenih posljedica, u vremenu velikih izazova, kada se i nastavni proces odvija u online okruženju.

Na web stranici Ministarstva, postavljen je link "Sigurnost u digitalnom okruženju", sa pregledom priručnika i video-materijala koji se mogu koristiti prilikom realizacije časova Odjeljenske zajednice.

- Na ovim časovima važno je edukovati učenike o odgovornom ponašanju na internetu, opasnosti dijeljenja ličnih podataka, kako sigurno koristiti društvene mreže, te o važnosti prijavljivanja nasilja u online okruženju. Obaveza školskih zajednica je da pripreme informaciju za roditelje učenika, kako bi se upoznali na koji način može biti ugrožen najbolji interes djeteta prilikom korištenja interneta, kao i kako da zaštite dijete od mogućih zloupotreba na internetu - navode iz Ministarstva, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.