4.7.2021. 19:17
0
'Sabit iztarčina' stao u odbranu Elvedina Pezića: Branim ga od onih koji nisu u svom životu ništa pročitali osim okamenjenih vukova u osnovnoj školi
Elvedin Pezić, jedan od najpoznatijih tumača islama, postao je prava regionalna zvijezda zahvaljujući svom statusu o “izlasku žena iz kuće”.

Iako je mnogo onih koji su Pezića kritikovali zbog njegove izjave, jedan od onih koji je stao u njegovu odbranu je mega popularni 'Sabit Iztarčina', tačnije administrator ili osoba koja stoji iza ove regionalno poznate FB stranice. 

Njegov tekst o Pezićevom komentaru prenosimo vam u nastavku:

Moram stati u odbranu ovog čovjeka jer vidim da ga svi napadaju!

Kako od jeftinih portala koji pišu objave na principu "copy-paste", tako i oni koji nisu u svom životu ništa pročitali osim okamenjenih vukova u osnovnoj školi.

Ovo što je gospodin Pezić napisao nije uopšte takva površna izjava kao što vi to površno tumačite, jer vjerovatno ne možete dalje ni dosegnuti zahvaljujuci svojim mozgovima koji ništa ne obrađuju osim zadruge i zvijezde granda.

Vjerujem da Pezić nije mislio da se žena treba zatvoriti u kuću i držati kao zatvorenik, koji će samo rađati djecu, nego je mislio kako su ženi nametnute tolike obaveze u današnjem svijetu da uopšte više ne stiže da bude majka, a da to šta više nije ni poželjno u ovom modernom svijetu.

Nametnuto je da moderna žena treba da bude uspješna, posvećena karijeri, kako ne bi slučajno "zavisila" od svog muža. Jer danas žene moraju da budu neovisne, jake, uspješne, a ako se nađe vremena za porodicu nakon što se uspije u poslovnom svijetu, dobro i jeste, ali je to sasvim sporedna neobavezna stvar!

Prije nego što počnete sa komentarima pljuvanja, smatram da se žene trebaju obrazovati, učiti, raditi, ali takođe nije sramota postati majka, domaćica, i brinuti se o svojoj porodici, napisano je na FB stranici Sabit Iztarčina.




(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.