12.11.2023. 16:39
0
Facebookom kruži opasna prevara: Obratite pažnju na ovo, mnogi su nasjeli
Na Facebooku se posljednjih dana pojavljuje poznata objava, u koju je povjerovao veliki broj korisnika ove društvene mreže.

Naime, Facebookom kruži objava u okviru koje se korisnici pozivaju da na svom Timeline-u podijele određeni tekst kako bi zaštitili svoje lične podatke.

Ista lažna objava korisnike upozorava da će Facebook uskoro početi da se plaća.

"Za svaki slučaj. Napomena: Advokat nam je savjetovao da ovo objavimo. Povreda privatnosti može biti kažnjena zakonom", stoji na početku ove lažne objave.

Korisnicima se preporučuje da ne nasjedaju na ovu lažnu objavu, jer njenim deljenjem na svom Timeline-u ne štite svoje podatke.

Takođe, Facebook neće početi da naplaćuje pretplatu od ponedjeljka, kako stoji u objavi. Meta je najavila uvođenje pretplate na Facebook i Instagram, ali je ona opciona i omogućava pregled sadržaja bez oglasa.

Ističe se da je sadržaj objave izmišljen, loše preveden i veoma je čudno što ga dijeli veliki broj ljudi.

(Ajdin B.)

Facebook
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.