19.3.2024. 12:38
0
Hakeri tvrde da su ukrali podatke korisnika Vibera, evo šta traže
FOTO: ilustracija
Handala Hack grupa propalestinskih hakera tvrdi da je hakirala Viber te zahtijeva okup.

Hakeri su na svom Telegram kanalu objavili da su ukrali više od 740 GB podataka, a među njima je i izvorni kod Vibera.

Za otkup ukradenih informacija hakerska grupa zahtijeva otkup od osam bitkoina, što je oko 583.000 dolara, piše B92.

Viber je odgovorio na spomenute tvrdnje hakera, a kompanija odbacuje navode o upadu u sisteme i kompromitovanju podataka, ali ističe da je pokrenuta istraga kako bi se provjerilo da li je sigurnost korisnika kompromitovana.

- Nakon istrage nismo pronašli dokaze koji podržavaju bilo kakve tvrdnje o upadu u naše sisteme ili kompromitovanju korisničkih podataka. Sigurnost podataka korisnika je naš glavni prioritet - kažu iz kompanije.

Handala Hack je grupa poznata po napadima na izraelske mete i saveznike Izraela. Aktivni su od trenutka pokretanja svog Telegram kanala u decembru 2023. godine.

Korisnicima Vibera se preporučuje da budu oprezni i da prate situaciju dok se Viber ne oglasi zvanično i potpuno odagna rizike kojima bi korisnički podaci mogli da budu izloženi.

Viber
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.