14.7.2016. 15:40
0
Novosađanka zalutala u šumi pa zaspala u medvjeđoj jazbini
Samo minute su dijelile 34-godišnju ženu iz Novog Sada od tragedije na srbijanskoj planini Tara. Ona je iz kuće u mjestu Sokolina, koju je iznajmila sa jednim poznanikom, M.L. iz Novog Sada jučer oko 16 sati otišla sama da se prošeta šumom. Četiri sata kasnije, u prvi sumrak, njen prijatelj je prijavio policiji da je djevojka nestala i da pretpostavlja da se izgubila u gustoj četinarskoj šumi.
- Svjesni da pada mrak i da noć u šumi nosi ogroman rizik od medvjeda i divljih svinja brojnih na ovom području, i da će živa teško dočekati jutro, policija, vatrogasci i rendžeri Nacionalnog parka, sa opremom za spasavanje, hitno su se zaputili ka Sokolini. Vrijeme im nije bilo saveznik jer od Bajine Bašte do Sokoline ima 25 kilometara, a noć samo što nije prekrila planinu - ispričao je za "Blic" izvor upućen u događaj od sinoć, prenosi Avaz.

Minut prije nego što su su spasioci stigli u Sokolinu, M.L. se pojavila u kući iz koje je nestala. Sva preplašena ispričala je da se šetajući šumom umorila, zaspala u vrtači ispod jednog drveta i kad se probudila jedva uspjela da pronađe put da se vrati.

- Prema opisu terena i trase kojom se kretala M.L. je otišla dva – tri kilometara od kuće. Baš to područje omiljeno je stanište mrkih medvjeda čiji tragovi se tu nerijetko viđaju. Nije bila svjesna da je najvjerovatnije zaspala u medvjeđoj jazbini i da bi teško živa dočekala jutro da se u posljednji čas nije probudila i pronašla put do kuće, kazao je nocinarima sagovornik  iz Bajinobaštanske policije.


(Alen Avdić) 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.