27.9.2016. 13:17
0
Velika Britanija: Na prodaji komad svadbene torte s vjenčanja Diane i Charlesa
Komad svadbene torte stare 35 godina sa vjenčanja princeze Diane i princa Charlesa moći će se kupiti na otvorenoj aukciji, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizator aukcije, koja će se održati u Bristolu, u Velikoj Britaniji, Paul Fraser kazao je kako se nada da će naći kupca koji je spreman za komad torte sa vjenčanja iz 1981. godine poznatog kraljevskog para platiti oko 1.700 eura.

Utvrđeno je da je voćna torta, zbog velikog udjela konjaka u njoj, još uvijek jestiva. Komad torte je smješten u bijelu kutiju, a pored nje je ostavljena kartica s natpisom "s najljepšim željama princa i princeze od Walesa".

Ista aukcijska kuća će na prodaju staviti i božićnu čestitku para iz 1988. godine.

Diana i Charles vjenčali su se 29. jula 1981. godine u palati Buckingham u Londonu. Šef David Averi svadbenu tortu za "vjenčanje stoljeća" izrađivao je 14 sedmica.

Kraljevski par rastao se 1996. godine, a princeza Diana koja je bila poznata po svom humanitarnom radu, poginula je 1997. godine u automobilskoj nesreći u Parizu.

 Aukcija je planirana za 29. septembar.

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.