31.7.2017. 17:25
0
Djevojčica sama preživjela šest dana u sibirskoj šumi
Jana Tomačeva, 14-godišnja djevojčica iz Rusije, preživjela je sama šest dana u sibirskoj šumi nakon što se izgubila dok je brala bobice.
RT javlja da je Tomačeva pronađena u nedjelju u ruskoj Krasnojarsk oblasti nakon šest dana potrage.

U potrazi je učestvovalo više stotina ljudi – spasioci, volonteri, preko 230 policajaca, članova Nacionalne garde i vojske. Takođe, bilo je korišćeno 17 vozila, helikopter i dronovi.

Kako se navodi, djevojčica je bila veoma iscrpljena kada su je pronašli i očekuje se da bude prebačena u bolnicu.

Nestala je u ponedjeljak kada je sa majkom i starijim sestrama otišla da bere bobice. Razišle su se kako bi ubrale što više, a uveče se Jana nije vratila.

„Djevojčica se izgubila u veoma divljoj oblasti, šuma je tamo kao zid. Dovoljno je da hodate deset kilometara i da ništa posle ne vidite“, rekao je jedan od spasilaca.

Osim toga, ističe se i da je u toj oblasti trava toliko visoka da je iz vazduha gotovo nemoguće vidjeti ikoga.

„Čak i da je na dva metra od tebe ne biste je primijetili“, navode iz grupe koja je organizovala potragu volontera.

Nakon prva dva dana potrage situacija se dodatno zakomplikovala – pala je velika kiša i psi su trag djevojčice izgubili u blatu.

Međutim, kako piše RT, djevojčici su bobice i pečurke koje je pronašla pomogle da preživi. Takođe, ističu i da je uspjela da izbjegne veliki broj komaraca, divljih mačaka i medvjeda kojih ima mnogo u toj oblasti, piše CDM.

(Alen Avdić)
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.