15.8.2018. 14:00
0
Deda Pokemon: Na biciklu i uz pomoć 11 telefona cijeli dan juri Pokemone
Prije dvije godine Pokemon Go je bio globalni fenomen koji je stigao u sve pore društva, ne samo u eru “običnih” gejmera i ljubitelja Pokemona.

Iako više nije toliko popularan, i dalje predstavlja jednu od najpopularnijih igrica na mobilnim telefonima, i s vremena na vrijeme se nađe neka zanimljiva priča u medijima o Pokenom Go fanaticima.

Takva je priča o jednom djedu s Tajvana, sedamdesetogodišnjem gospodinu Chan, koji je veliki fan ove mobilne igre. Toliko voli pokemone, da je na svom biciklu koji svakodnevno vozi, napravio specijalnu skalameriju na kojoj je povezao čak 11 mobilnih telefona, preko kojih juri pokemone po ulici.

Za Pokemon Go je saznao od svojih unuka, interesiralo ga je da vidi o čemu se radi i jednom kada je probao, brzo se navukao, pogotovo jer smatra da je odlična zabava uz redovnu fizičku aktivnost vožnje bicikla po gradu. Kaže da igru igra i zato što je voli, ali i zato što smatra da će mu pomoći u borbi protiv Alzhaimera, jer misli da je potrebna redovna mentalna aktivnost i dobar fokus dok jurite pokemone po gradu. 

Djeca i komšije ga iz milošte zovu “Ujka Pokemon”, prenosi CDM.

Telefone puni sistemom dodatnih baterija, što mu omogućava da po cijeli dan do kasno navečer provodi vrijeme na ulicama grada i juri pokemone, ali priznaje da njegov hobi nije uopšte jeftin i da mjesečno potroši i do 1.200 dolara na ovo.

Lejla Trle 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.