25.2.2020. 16:50
0
Ris tokom cirkuske tačke napao krotitelja
Sve je više glasova u svijetu koji tvrde kako su cirkusi i zoo-vrtovi zatvori za životinje. Mjesta su to velike boli, patnje i tuge, tamo žive životinje koje su nesretne i umorne od života u kavezu.

Životinje koje su prisiljene živjeti u takvim uvjetima duboko pate, a njihovi urlici i njihovi napadi na krotitelje i radnike najjasniji su pozivi u pomoć.

Ovaj je video još jedan dokaz za to. Ris se usred cirkuske tačke otrgnuo krotitelju te ga napao i izgrebao po licu. Još uvijek nema vijesti o stanju krotitelja te o ozbiljnosti povrede.

Ali ono što sa sigurnošću možemo reći je da su posjetitelji, osobito oni mlađi, bili prestravljeni. Cirkus nije mjesto za djecu, ona nikako ne bi trebala dobiti dojam da je takvo držanje životinja ispravno te da su te životinje opasne i krive za ovakve napade.

Takvim je životinjama mjesto u divljini, daleko od ljudi, gdje će živjeti normalan život i biti slobodne.



(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.